BORTURIZMUS MENEDZSER, TOKAJI BORÁSZAT
Célunk: a már eddig is magas színvonalú vendégfogadás további fejlesztése, a Disznókő
birtoklátogatás és kóstolás programjának népszerűsítése, a direkt értékesítés növelése, új
„fogyasztók” (látogatók) felkutatása.

Feladat
A Disznókő Szőlőbirtok vendégfogadásának és borturizmussal kapcsolatos tevékenységeinek
szervezése, ellátása. A látogatóközpont és vinotéka működtetése, az ott dolgozók betanítása,
munkájuk segítése és ellenőrzése. Segítség a birtok munkájának adminisztrációjában és
kommunikációjában.

Főbb feladatok
 A Vinotéka vezetése: idegenvezetők felügyelete, ellenőrzése; a pénztár – és leltári
nyilvántartások; statisztikák készítése;
 Látogatók, csoportok fogadása, vezetése (igény szerint, leginkább abban az időszakban,
amikor nincsenek idegenvezetők);
 A birtok „külalakjának” felügyelete (tisztaság, rend); a szép környezet, dekoráció biztosítása
irodában, pincében, Sárga Borházban, tarcali vendégházban stb.
 A borvidéken található vevőinkkel történő kapcsolattartás, információcsere; új vevők
felkutatása;
 A Sárga Borház étteremmel való kapcsolattartás, a konyha minőségének és az étterem
környezetének minőségének javítását szem előtt tartva, segítség az étterem kreatív
anyagainak elkészítésében
 Rendezvények, események szervezése a birtokon; illetve segítség a megrendezésükben
(újságíró-látogatások, fesztiválok, egyéb szakmai és idegenforgalmi rendezvények)
 A birtok honlapjának / közösségi média oldalainak frissítése a birtok eseményeivel, híreivel;
 A birtokra látogatók, meghívottak adatainak nyomon követése, velük a későbbi
kapcsolattartás
 Sajtódossziék elkészítése
 Tájékoztató anyagok készítése a borokról, a birtokról, az eseményeinkről stb.
 Újságíró, sajtóadatbázis létrehozása
 Kapcsolatok, elérhetőségek adatbázisának létrehozása, gondozása
 Segítség a turizmusfejlesztéssel kapcsolatos források felkutatásában, a részvétel a támogatás
pályázati dokumentációk elkészítésében.

Munkavégzés helye
Disznókő Szőlőbirtok székhelye és a tokaji borvidék
A munka a birtokigazgatóval, illetve a birtok kereskedelmi és termelési csapatával együttműködve
történik, a feladatok egy részét önállóan, más részét munkatársainkkal közösen, projektszerűen
végezve.